עברתם ניתוח לאחר תאונת דרכים ואתם חושבים שחלה רשלנות רפואית? אולי אתם יכולים לתבוע

תאונת דרכים היא אירוע טראומתי לכל דבר. מפלס החרדה של הנפגעים בתאונה, יחד עם הלחץ והסביבה של עוברי האורח והצוות המטפל במקום, אלמנט הזמן הדוחק עד ההגעה לבית חולים. כל אלו פועל יוצא של אירוע קשה זה. אדרבא- אם יש צורך להיכנס לחדר ניתוח. אך מה קורה כאשר אדם יוצא פגוע יותר מחדר הניתוח מאשר מזירת התאונה? כתבה זו באה לעשות לכם סדר בנושא.

ההיגיון תואם למציאות

על פי ההיגיון יש להניח, כי האדם שהיה מעורב בתאונת דרכים לא היה נזקק כלל להליך הכירורגי שפגע בו, אלמלא היה מעורב בתאונה. מכאן ניתן לקשר את הנזק שנגרם בניתוח לנזק הראשוני מהתאונה, שכן דבר הוביל לדבר. החוק פוסק בצורה חד משמעית שבמקרה של רשלנות רפואית כתוצאה מניתוח לאחר תאונת דרכים, האחריות לפצות את הנפגע היא של חברת ביטוח הרכב, בהתאם לדבר קיומו של ביטוח חובה של הנהג הנפגע. לדוגמה, אם התבצעה רשלנות רפואית בניתוח גב למשל, יהיה על חברת ביטוח הרכב בו אתם מבוטחים לשאת בעלויות הנזקים.

 

רשלנות רפואית במקרה של פגיעה בעמוד השדרה

אחד האזורים החשובים, הרגישים ומתוקף כך גם אלו המסתכנים ביותר במקרה של תאונת דרכים, הוא עמוד השדרה. מספיקה פגיעה קלה אם ישירה, על מנת לגרום נכות לאדם הנפגע, בסבירות גבוהה נכות או שיתוק לכל החיים. אם יש חשש לפגיעה בעמוד השדרה באחד הפצועים בזירת התאונה, חל איסור מוחלט להזיזו בטרם בוצע קיבוע בעמוד השדרה. כבר בשלב זה עלולה להתרחש רשלנות רפואית חמורה, והאדם הנפגע יהיה זכאי לתבוע.

רשלנות רפואית בזמן ניתוח

פגיעות רבות במסגרת תאונות דרכים הינן פנימיות. דימומים פנימיים כתוצאה מאיברים שנקרעו, הם תרחישים נפוצים אצל מעורבים בתאונות, תרחישים שעשויים להיות קטלניים. מיד לאחר פינוי הפצוע לבית החולים, הוא יובהל אל חדר הניתוח במטרה להצילו. מדובר ברגעים מותחים וגורליים בחייו של הנפגע, ותרחישים של רשלנות בזמן הניתוח עשויים להיות בעלי השלכות הרסניות. ישנם תקדימים מצערים כמו תחבושת שנשכחת בחלל הפנימי של החולה, חיתוך מיותר או לא נכון של איבר בריא, אפילו כריתה של אחד הגפיים ללא צורך. אלו מקרים שהתרחשו באמת, והקורבנות נאלצו בעל כורחם להתמודד עם השלכות. אם נקלעתם לסיטואציה קשה זו, יש להיוועץ בעורך דין על מנת להבין את דרכי הפעולה הנכונות עבורכם במקרה של רצון בהגשת תביעה.

תביעת אנשי הצוות הרפואי- במקרים חריגים

כאמור לעיל, על פי החוק במדינת ישראל, האחראים לתשלום פיצויים ונשיאה באשמה במקרה של רשלנות רפואית הנגרמת כתוצאה מתאונת דרכים היא חברת הביטוח הנתבעת על ידי הנפגעים. חברת הביטוח מחויבת בכך ואינה יכולה להעביר את האשמה לצוות הרפואי. במקרים חריגים במיוחד ניתן יהיה לתבוע ישירות את הצוות הרפואי ולתלות בו את האשמה ברשלנות רפואית, אך מדובר בבניית תיק מורכב ביותר. תפקידה של התביעה יהיה הוכחת כי הנזק המדובר הנגרם לנהג הנפגע הוא נזק חדש שאינו קשור לנזקים שנגרמו מתאונת הדרכים. רק כך ניתן יהיה להתחיל תהליך של תביעה המיועדת להאשמת הצוות המטפל.

תאונות דרכים הן אירוע מצער, ובמדינת ישראל הן חלק ממגפה של ממש. אם נקלעתם לתאונת דרכים שלאחריה עברתם ניתוח בו חוויתם רשלנות רפואית, מגיע לכם לתבוע את זכויותיכם ויש למצות את הדין אל מול חברת הביטוח. ליווי צמוד של עורך דין מקצועי המתמחה בנושאים אלו ייתן לכם את המענה לכל שאלותיכם במסע הארוך שבסופו, בשאיפה, תוכלו לקבל את הצדק שמגיע לכם.

נגישות