ערעור דוח משטרה: באילו מצבים תוכלו להגיש ערעור?

דוחות משטרה נועדו לסייע לתהליכי חקירה של הליכים משפטיים בעקבות אירוע מסוים,  והם למעשה מספקים תיאור עובדתי מנקודת מבטו של השוטר שנכח באירוע.

אך מטבע היותם של שוטרים בני אדם כמו כולנו, גם דוחות משטרה עלולים להיות מוטים ולכלול פרשנויות שגויות ופרטים מוטעים. עבור אותם אנשים המעורבים בדוח, הפרטים האלו בעלי חשיבות גבוהה ועשויה להיות להם השפעה גורלית ומכרעת עבורם. אם אתם מוצאים את עצמכם בסיטואציה המורכבת הזו ששמכם מופיע בדוח משטרה, תרצו ודאי לדעת מתי ואיך ניתן לערער עליו כדי להבטיח שהוא לא כולל פרטים לא נכונים הפוגעים בכם. במאמר שלפניכם תוכלו לקרוא מידע שיעזור לכם בנושא.

הבנת האופי של דוחות משטרה

לפני שמתעמקים בפרטים, חשוב להבין את טיבם של דוחות משטרה. דוחות אלו הם למעשה דיווחים עובדתיים, שנכתבו על סמך המידע שהיה זמין לשוטר שכתב אותם באותו רגע. הם עשויים לכלול פרטים על האירוע, הצהרות עדים, ראיות שנאספו ותצפיות של השוטר. כיוון שדוחות משטרה נכתבים לעתים קרובות תחת אילוצי זמן ומסתמכים במידה רבה על המידע הזמין באופן מיידי, הם לא תמיד תופסים את התמונה המלאה.

מתי אפשר לערער על דוח משטרה?

  • אי דיוקים עובדתיים: אחת הסיבות הנפוצות ביותר לערעור על דוח משטרה היא ציון עובדות שגויות. החל משמות או כתובות שגויים ועד למצג שווא של אירועים. לדוגמה, אם שוטר כותב בדוח שמכונית הייתה אדומה כשלמעשה היא הייתה כחולה, זו סיבה לערעור.
  • השמטות: לעיתים פרטים חשובים עשויים להישאר מחוץ לדוח, בין שזה קרה בגלל טעות, מפזיזות או מכל סיבה אחרת. אם למשל לא מוזכר דיווח חשוב של עד ראייה שהיה נוכח, או חסרות ראיות היכולות לשנות את הנרטיב של האירוע, ניתן לערער ולדרוש שהדוח יכלול את הפרטים שהושמטו.
  • הטיה או דעות קדומות: בעוד ששוטרים נדרשים להישאר צמודים לעובדות ולהימנע מפרשנויות זה לא בלתי אפשרי שהטיות אישיות יופיעו וישפיעו על הדיווח שלהם. אם יש סיבה להאמין שהדוח מצייר תמונה לא הוגנת בשל הטיה בסיסית כלשהי, זו יכולה להיות סיבה טובה לערער עליו.
  • שפה דו-משמעית: בהירות השפה היא קריטית בדוחות המשטרה. שפה מעורפלת או לא ברורה עלולה להיות בעייתית, במיוחד כשהדוחות האלו משמשים להליכים משפטיים. לדוגמה, שימוש במונחים פתוחים לפרשנות או בעלי פרשנות כפולה יכולים להוביל לאי הבנות לגבי האירוע וזו עוד סיבה אפשרית להגשת ערעור.

 

 

הליך ערעור על דוח משטרה

אחרי שהצגנו את הסיבות שמאפשרות ערעור על דוח משטרה, נבין איך עושים את זה. בואו נעבור על שלבי התהליך לפי הסדר:

  • השיגו עותק: בתור התחלה, ודאו שיש לכם עותק של הדוח מהמשטרה. זה יאפשר לכם לעבור עליו ביסודיות ולזהות את כל הפרטים הבעייתיים שבו.
  • תעדו את השגיאות: פרטו בבירור את אי הדיוקים, ההשמטות או כל בעיה אחרת בדוח. זה יסייע לכם להציג את התמונה שלכם בצורה נהירה ומסודרת בשלב הצגת העובדות במשפט.
  • התייעצו עם עורך דין: בהתחשב בהשלכות המשפטיות התלויות בדוח המשטרה, כדאי להתייעץ עם עורך דין מנוסה מהתחום הרלוונטי. הוא יכול לספק ייעוץ לגבי הדרך הטובה ביותר להתמודד מול הדוח וההטיות שבו, ולצייד אתכם בפרטים נוספים העשויים לסייע לכם במאבק.
  • איסוף ראיות: ראיות הן המפתח לשינוי. אם אתם טוענים שעובדה מסוימת בדוח אינה נכונה, תצטרכו להציג ראיות התומכות בכך כדי להכריע את הכף. ראיות יכולות להיות תמונות, עדויות של עדים, צילומים ממצלמות אבטחה, הקלטת שיחות, או כל הוכחה רלוונטית אחרת.
  • הגישו בקשה רשמית: ברגע שאספתם את כל מה שצריך, הגישו בקשה רשמית לרשות האכיפה שהנפיקה את הדוח. הבקשה צריכה לפרט את אי הדיוקים ולספק את הראיות התומכות שאספתם.
  • דחייה אפשרית: הביאו בחשבון כי רשות אכיפת החוק עשויה לדחות את הבקשה לערעור, במיוחד אם היא סבורה שהדיווח שלה מדויק. במקרים כאלה, הדוח המשטרה עשוי להפוך לנקודת מחלוקת אם יינקטו הליכים משפטיים.

לסיכום

לאמינות של דוחות משטרהים יש משקל מכריע בהליכים משפטיים. מסמכים אלו הם תוצאה של התבוננות, פרשנות ותיעוד של בני אדם ולכן אינם חפים מטעויות אנוש.

היצמדות לעובדות במקרים כאלה היא קריטית לשמירה על צדק ולהבטחת ייצוג אמין של האירועים. בין שמדובר בטעות מכוונת, בחוסר דיוק או בטעות אנוש, ההשלכות על כך יכולות להיות מרחיקי לכת עבור כל הצדדים המעורבים. זו אחריות אזרחית אישית להבטיח ייצוג אמין ותואם מציאות של האירוע וזו חובתו של כל אזרח שנקלע לסיטואציה להכיר את זכויותיו ולדעת כיצד הוא יכול להשפיע על מערכת המשפט ועל חייו שלו.

נגישות