בכל שנה מתרחשות בישראל אלפי תאונות דרכים, וכ-300 בני אדם מקפחים את חייהם בתאונות אלו. גם אם שיעור תאונות הדרכים הקטלניות נמצא בירידה, כל אדם שנהרג בהן הוא אחד יותר מדי. במידה ונפצעתם בתאונת דרכים, חשוב שתדעו שאתם זכאים לפיצוי ולא משנה מי אשם בתאונת הדרכים שכן האשמה מנותקת מהזכאות לפיצוי. כיצד תקבלו את מלוא הפיצויים?
נפגעים רבים לא תובעים
ישנה תופעה בה אנשים רבים שנפגעו בתאונת דרכים לא תובעים פיצוי מסיבות שונות ומתלבטים האם כדאי לתבוע אחרי תאונת דרכים. למשל אם הם לא יודעים שמה שהם עברו נחשב לתאונת דרכים או לא מודעים לקיומו שח פיצוי כלל או שהם פשוט לא מוכנים לנהל קרב ארוך מול חברת הביטוח. זה חבל מאד, שכן בכסף שניתן בפיצויים הוא לא צדקה – זה כסף שאתם משלמים עליו בביטוחי הרכב שלכם. במידה ונפגעתם בתאונת דרכים, מומלץ מאד לנקוט בצעדים הנדרשים על מנת שתקבלו את הפיצוי המגיע לכם.
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים
חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים מייצר מצב ייחודי, בו כל נפגע תאונות דרכים זכאי לפיצוי אם הוא מבוטח בביטוח רכב חובה (ולכן חשוב מאד להקפיד לעשות ביטוח זה, מלבד החובה החוקית). הזכאות לפיצוי מנותקת לחלוטין משאלת האשמה בתאונת דרכים, וכל נפגע זכאי לפיצוי.
מלבד מקרים מסוימים המוחרגים בחוק, חברת הביטוח תהיה מחויבת לשלם לכם פיצוי, כאשר הוויכוח הוא בדרך כלל על גובה הפיצוי שיקבע במידה רבה בהתאם להתנהלות שלכם.
נפגעים שאינן זכאים לפיצוי
כאמור, ישנם מקרים חריגים בהם נפגע תאונת דרכים לא יהיה זכאי לפיצוי, כגון מי שגרם לתאונה במתכוון, נהג ברכב ללא הסכמת הבעלים או ללא רישיון, נהג ברכב לצורך ביצוע פשע וכן מי שנהג ברכב ללא ביטוח חובה.
כך תקבלו פיצוי מקסימלי
אז כפי שאמרנו, ההתנהלות שלכם לאחר תאונת הדרכים תקבע במידה רבה את גובה הפיצוי אליו תהיו זכאים. לכן, אם עברתם תאונת דרכים אנו ממליצים מאד לנקוט בפעולות הבאות:
פרטים:
קבלו את כל הפרטים הרלוונטיים מהמעורבים בתאונה. פרטים אלו כוללים את זהות המעורבים, מספרי רכב, מספרי פוליסות ביטוח וכדומה. כמו כן, מומלץ לקבל פרטים מעדים שראו את התאונה ולתעד את המיקום והמועד בו התרחשה התאונה.
תיעוד הנזק:
הפיצוי שתקבלו נקבע בין השאר בהתאם לנזק שנגרם, וכדי להוכיח את הנזק חשוב לתעד אותו. צלמו את הרכב שלכם ממספר זוויות ובעיקר מכאלו המדגישות את הפגיעה שעבר וכן את פגעי הגוף. תמונות אלו ישמשו אתכם בתביעת חברת הביטוח.
טיפול רפואי:
חשוב לפנות בהקדם לטיפול רפואי ראשוני גם לצרכי הבריאות שלכם וגם לצרכי ביטוח. זכרו כי גם אם אתם מרגישים בסדר, יתכן ואתם עוד לא מרגישים נזקים וכאבים שעוד יגיעו אחר כך והדרך לאבחן אם ישנה בעיה היא באמצעות טיפול רפואי ראשוני. שמרו כל מסמך רפואי וכל קבלה על טיפול רפואי שעברתם. מסמכים אלו יסייעו לכם להציג את חומרת הפגיעה.
פנייה למשטרה:
חשוב לפנות בהקדם למשטרת ישראל עבור קבלת אישור מעורבות בתאונת דרכים. שימו לב כי ללא אישור זה לא תוכלו לתבוע את חברת הביטוח. גם כאן עולה החשיבות של ריכוז כל פרטי התאונה. הפנייה היא ליחידת אגף התנועה של משטרת ישראל באזור בו קרתה תאונת הדרכים.
חשיבות סיוע משפטי בתביעת חברת הביטוח
חברות ביטוח לא ממש נלהבות לשלם פיצויים ויעשו הכול כדי להפחית את התשלומים. לכן חשוב לקבל ליווי וייעוץ מעורך דין המתמחה בתאונות דרכים שיוודא שכל הטפסים מולאו כיאות ויציג את המקרה שלכם בצורה הטובה ביותר כך שתביעתכם תתקבל.