בטיחות ילדים ברכב: המדריך החשוב שכל הורה צריך להכיר

כהורים, אתם רוצים ומחויבים לשמור על כללי הבטיחות שלכם ושל בני המשפחה, בייחוד כאשר נכנסים לרכב. למעשה, נושא הבטיחות הדרכים עם ילדים הוא אחד הנושאים החשובים ביותר על סדר היום הציבורי, בייחוד לאור הזינוק במספר התאונות אך גם החשש הטבעי של ההורים מפני פגיעה בעקבות נסיעה שגרתית. על מנת לשמור על החיים שלכם ושל בני המשפחה, ערכנו בעבורכם את המדריך החשוב שכל הורה צריך  להכיר בכל הקשור לבטיחות בדרכים. מוכנים? בואו נתחיל:

התקנה של מושב בטיחות בהתאם לגיל

התקנה של מושבי בטיחות היא חשובה מאוד לצורך שמירה על בטיחות הילדים ברכב. מחקרים שנערכו בתחום מצאו כי במעל ל 70% מהמקרים שימוש נכון במושב הפחית את הסיכוי לפציעות קשות. דגשים לבטיחות ילדים ברכב הם חשובים מאוד להורים ועל כן הדגש החשוב ביותר הוא כמובן התקנה של מושב בטיחות תקני, בהתאם לגיל של הילדים. ילדים מגיל לידה עד גיל שנתיים צריכים  לשבת בתוך סל קל הממוקם כנגד כיוון התנועה, והחל מגיל שנתיים לעבור למושב בטיחות משולב. החל מגל שנתיים ועד גיל חמש ניתן לעבור למושב מגביה הכולל רצועות פנימיות ואילו מגיל  חמש ועד גיל עשר ההמלצה היא לבצע רכישה של מושב בטיחות ללא גב וכן להקפיד על חגירה של חגורות בטיחות על אגן הירכיים כמו גם בית החזה. החל מגיל 8 ישנה חובה לחגורות בטיחות, לכל אורך הנסיעה.

שמירה על מרחק

חלק מהותי מנסיעה ברכב ובוודאי כאשר ישנם ילדים היא לשמור על מרחק, מתוך מטרה להפחית את הסיכוי לבלימת חירום שעשויה לא רק להבהיל את הילדים אלא גם להוביל לתאונה. אם תנאי הדרך מקשים עליכם, זה הזמן גם להפחית את מהירות הנסיעה ולשמור על ערנות, מתוך מטרה להשלים את הנסיעה בבטיחות ועם אפס תקלות. אם חלילה נקלעתם לתאונת דרכים, מומלץ לקרוא את המדריך הזה שיכול לסייע לכם להוביל למיצוי זכויות מלא בעבורכם ובעבור הילדים, באם היו מעורבים. אחת הסיבות המרכזיות לתאונות היא אי שמירה על מרחק ועל כן בשביל להימנע מתאונות כמו גם הפחתת הסיכוי לאירועים מפתיעים, הקפידו לשמור על מרחק הרכב שמלפניכם.

בטיחות ילדים ברכב: המדריך החשוב שכל הורה צריך להכיר

תכנון נקודות עצירה

אם אתם עתידים לצאת לנסיעה ארוכה עם הילדים כמו למשל נסיעה לעיר אילת, חשוב לקבוע מבעוד מועד את נקודות עצירה לטובת התרעננות. ילדים נוטים באופן טבעי לאבד סבלנות בפרק זמן קצר, ולכן רבים מההורים נאלצים להרגיע אותם או לנסות לשוחח במקום להתמקד בנסיעה. מאחר ואתם עם ילדים, רצוי לבחור בנקודות עצירה עם פעילות שתעביר לכם את הזמן ותאפשר לילדים להוציא אנרגיה עד לחזרה לרכב, עצירה לטובת אוכל או לנוחיות והגעה ליעד.

אבזור הרכב

במקום למצוא את עצמכם מנסים להעסיק את הילדים בזמן נסיעה, אבזרו מראש את הרכב עם צעצועים או התקינו מסכים על גבי המושבים, כך שהילדים יתמקדו בזה ולא בלהסיח את דעתכם. הסחות דעת הן אחד הגורמים המרכזיים לתאונות בארץ,  ועל כן אבזור מראש של צעצועים ומשחקים יכול בהחלט להפוך את הנסיעה לנעימה יותר בעבורכם ובייחוד בעבור הילדים שרוצים וצריכים להוציא אנרגיה, בייחוד כאשר מדובר בנסיעות ארוכות.

לסיכום

נסיעה עם הילדים ברכב צריכה להתבצע תוך שימת דגש על יישום של כל כללי הבטיחות. הקפדה על אותם כללים וכן שימת דגש על מהירות נסיעה נמוכה, שמירה על מרחק, התקנה של מושבי בטיחות ובהמשך החל מגיל 8 הקפדה על חגורות בטיחות היא זו שתאפשר לכם להיות רגועים ובטוחים כי הנסיעה תעבור בשלום.

נגישות